Рубрики
Новости
НЕЗАВИСИМАЯ АВТОЭКСПЕРТИЗА — Порядок проведения независимой автоэкспертизы


Возмещение ущерба при ДТП по ОСАГО
Как осуществляется оценка ущерба ДТП по ОСАГО? Если вы стали участником ДТП, то имеете законное право требовать компенсацию ущерба от своей страховой компании. Но прежде чем выплатить

Новые правила возмещения ущерба по ОСАГО
Власти одобрили поправки в закон об ОСАГО о приоритете натурального возмещения перед денежной выплатой. Теперь в виде выплаты автовладельцам по умолчанию будет осуществляться ремонт машины, деньги

Как оценить ущерб после ДТП в 2017 году
Инструкция Пройдите экспертизу в страховой компании виновника ДТП или в своей. Для этого обратитесь лично в страховую компанию и предоставьте все документы о ДТП.

Оценка ущерба — 7 шагов по проведению экспертизы ущерба + опыт!
Как правильно провести экспертизу материального ущерба? В чем особенности определения стоимости страхового ущерба по ОСАГО? Как выбрать независимого эксперта для оценки? Всем привет! С вами Денис Кудерин

Независимая оценка после залива квартиры
Независимая оценка после залива квартиры проводится для составления отчета, который является официальным документом, подтверждающий сумму нанесенного вам ущерба. Оценочный отчет защищает ваши права в суде

Оценка ущерба квартиры от залива
Наиболее частой проблемой, связанной с нанесением ущерба квартире, становится вопрос ее залива. Не всем везет с соседями, и порой сталкиваться с заливами приходится регулярно, однако оценка ущерба от залива

Оценка ущерба при ДТП
Подборка наиболее важных документов по запросу Оценка ущерба при ДТП (нормативно-правовые акты, формы, статьи, консультации экспертов и многое другое). Нормативные акты : Оценка ущерба при ДТП Федеральный

Статьи

Текст служби Вознесіння Господнього

Текст служби Вознесіння Господнього складений товариством ім. М.Н.Скабаллановіча і друкується з благословення Почесного голови товариства, намісника Київського Троїцького Іонинського монастиря єпископа Обухівського Іони.

Підготовлено спеціально для Іонинського монастиря, але містить всі піснеспіви і последования служби. Наводиться церковнослов'янською мовою з паралельним перекладом на російську і поясненнями.

***

Назва свята відображає суть події - це Піднесення на Небо Господа нашого Ісуса Христа, завершення Його земного служіння. Ця подія святкується завжди в 40-й день після Великодня, в четвер 6-го тижня після Пасхи.

Число 40 - не випадковий, а несе конкретний зміст. У всій Священній історії це був час закінчення великих подвигів. За Законом Мойсея минулися в 40-й день немовлята мали приноситися батьками в храм, до Господа. І тепер в сороковий день після Воскресіння, як би після нового народження, Ісус Христос повинен був увійти до небесного храму Свого Батька як Спаситель людства.

Перемігши смерть, цей страшний наслідок гріха, і давши тим самим можливість воскреснути в славі, Господь підніс у Своїй Особі людську природу, включаючи тіло людини. Тим самим Господь відкрив кожній людині можливість після загального Воскресіння піднестися у вищу обитель світла до самого Престолу Всевишнього. Про подію Вознесіння розповідають нам євангелісти Марк і Лука, особливо докладно можна прочитати про це в книзі Діянь Святих Апостолів в 1 главі.

Давши учням останні настанови, Господь «вивів їх геть із міста до Віфанії і, піднявши руки, благословив їх. І коли благословляв їх, став віддалятися від них і підноситися на небо. А вони поклонилися Йому і вернулися в Єрусалим з радістю великою ... »

Свято Вознесіння - це свято Неба, відкриття людині Неба як нового і вічного дому, Неба як справжньої батьківщини. Гріх відділив землю від неба і нас зробив земними і однією землею живуть. Мова йде не про запланетний простір і не про космос. Йдеться про Небо, повернений нам Христом, про небо, яке ми втратили в земних науках і ідеології і яке розкрив і повернув нам Христос. Небо - це Царство Боже, це царство вічного життя, царство істини, добра і краси. Все це розкрив, все це дарує нам Христос.

Піднісшись на небо, Господь не залишив землю Своєю Божественною присутністю, став ще ближче до людини, до всіх віруючих в Нього. Нині Він знаходиться на землі не тільки всюдисущим Своїм Божеством, але і в великому і пренебесний таїнстві Євхаристії - Божественних Тіла і Крові Його, яких долучаються вірні. Преславне Вознесіння Спасителя на небо було продовженням і завершенням прославляння Його по людству, яке почалося в Воскресінні, і підставою якого послужив Хрест Христовий. Тут відбувається і завершується таїнство домобудівництва нашого спасіння Христом в Його перебування тілом на землі.

Вознесіння Ісуса Христа на небо разом з тим відкриває для всіх віруючих в Нього шлях до неба, до вічного життя, подібно до того, як Його смерть і Воскресіння є перемога над гріхом і смертю для всього людства. Христос вознісся на небо, як первісток з мертвих, представивши в Своїй Особі початок ти іскуплённой і відродженої Їм людської природи. Він зійшов зі славою до Светоначальніку Отця Свого, Хрестом Своїм зруйнувавши стародавнє засудження людства і середостіння (перешкоду) ворожнечі між людиною і Богом.

Наближалося свято єврейської П'ятдесятниці, і учні Христові повернулися з Галілеї до Єрусалима. У сороковий день після воскресіння Ісуса Христа вони зібралися в одному будинку. Ісус Христос явився їм і розмовляв з ними, кажучи: «так написано, і так потрібно було постраждати Христові і воскреснути з мертвих у третій день; і проповідуватись в ім'я Його покаяння і прощення гріхів між усіма народами, почавши від Єрусалиму. А ви свідки того. Ідіть по всьому міру і проповідуйте Євангеліє (вчення Христове) всьому створінню. Хто увірує й хреститься, врятований буде; а хто не увірує, засуджений буде. Віруючих супроводжуватимуть такі знамення: іменем Моїм виганятимуть бісів; говоритимуть новими мовами; братимуть змій, і якщо що смертоносне вип'ють, не зашкодить їм; покладуть руки на хворих, і добре їм буде! ».

Потім Спаситель сказав учням, що скоро пошле на них Святого Духа; а до того часу повелів їм не розходитися з Єрусалима. Він сказав: «Я пошлю обітницю Отця Мого на вас; ви ж сидіть в місті Єрусалимі, поки не облечётесь силою з висоти; Бо Іван хрестив водою, а ви через кілька днів будете Духом Святим ».

Розмовляючи з учнями, Спаситель вивів їх з міста в бік Віфанії, на гору Оливну.

Учні, зраділі словами Спасителя, обступили Його і почали розпитувати: «не в це чи час, Господи, поставиш Ти царство Ізраїлеві?»

Спаситель же сказав їм: «То не ваша справа знати час і пору, що Отець поклав у владі Своїй. Та ви приймете силу, коли зійде на вас Дух Святий, і будете проповідувати про Мене в Єрусалимі, і в усій Юдеї та Самарії і аж до краю землі ».

Сказавши це, Ісус Христос, піднявши руки Свої, благословив учнів Своїх і коли благословляв, став віддалятися від них і підноситися на небо, і скоро хмара забрала Його з виду їх.

Так Господь і Спаситель наш Ісус Христос вознісся людством Своїм на небеса і сів праворуч (праворуч) Бога Отця Свого, т. Е. Його людська душа і тіло прийняли (таку ж) славу нероздільно з божеством Його, а божеством Своїм Він завжди був і буде на небі і всюди.

Учні поклонилися вознісся Господу і довго продовжували стояти і дивитися на небо вслід Йому. Тоді з'явилися перед ними два ангели в білих одежах і сказали: «мужі Галілейські! Що ви стоїте, дивлячись на небо? Той Ісус, що вознісся на небо від вас, знову прийде (на землю) таким же чином (т. Е. У плоті людської), як ви бачили Його висхідним на небо ». Після цього учні Ісуса Христа повернулися до Єрусалиму з великою радістю і залишалися там все разом, очікуючи зішестя Святого Духа. Вони всі однодушно були в молитві, будучи завжди в храмі Божому, прославляючи і дякуючи Богові. З ними були деякі дружини і Марія, Пресвята Матір Господа Ісуса Христа, зі Своїми родичами. У ці дні апостоли, помолившись, вибрали за жеребом з інших учнів Христових дванадцятого апостола Матфія, на місце загиблого Іуди-зрадника.

Учні, зраділі словами Спасителя, обступили Його і почали розпитувати: «не в це чи час, Господи, поставиш Ти царство Ізраїлеві?
Що ви стоїте, дивлячись на небо?